top of page
Rachida

Alfredo kip ovenpasta


Deze ovenpasta kip Alfredo is heerlijk en snel gemaakt!

Je kunt er volop mee variëren.

Het gerecht is gevuld met kip, champignons en kaas. Serveer deze heerlijke ovenschotel met een frisse salade. Je kunt deze ovenpasta ook prima een dag van te voren maken en de volgende dag weer opwarmen of afbakken.



Wat heb je nodig?


  • 400 g penne pasta

  • 600 g kipfilet

  • 2 uien

  • 3 teentjes knoflook

  • 250 ml kookroom

  • 200 g crème fraîche

  • 150 g geraspte Parmezaanse kaas

  • 150 g geraspte kaas voor pasta

  • 250 g cherrytomaten, plakjes

  • 2 blokjes kippenbouillon

  • mozzarella, plakjes gesneden

  • handjevol peterselie

  • olijfolie

kruiden:

  • 2 eetlepels kip kruiden

  • 1 tl uienpoeder

  • 1 tl knoflookpoeder

  • 1 tl zwarte peper

  • 1 tl kerriepoeder

  • 1 tl paprikapoeder

  • 1 tl sambal

  • 1 snufje zout


Bereidingswijze:


  • Breng halfvol water aan de kook. Wanneer het water borrelt, voeg je een snufje zout toe en een scheutje zonnebloemolie. Roer even samen en voeg de pasta toe. Kook het voor ongeveer 12 tot 15 minuten tot het gaar is. Laat het water in een vergiet uitlekken.


  • Snijd de kipfilet in blokjes en snijd de knoflook fijn. Verwarm een pan met een scheutje olijfolie en doe hierin de kipfilet. Kruid de kip met de kip kruiden, kip bouillon en de rest van de kruiden. Voeg de in blokjes gesneden uien, champignons en de knoflook toe en roer goed om.


  • Giet de kookroom bij de kip en voeg de crème fraîche ook aan toe. Roer er nu de Parmezaanse kaas doorheen. Kruid eventueel nog wat bij met peper en zout naar eigen smaak. Kook alles samen totdat het goed pruttelt en de saus iets dikker is. Meng de pasta samen met de saus in een grote kom. Verwarm de oven voor op 180 graden.


  • Vet de ovenschaal in met een beetje zonnebloemolie. Vergeet de randen niet. Schep het pasta- mengsel nu in de ovenschaal. Snijd de mozzarella in plakken. Verdeel de plakjes cherrytomaatjes, de geraspte kaas en de plakjes mozzarella over de ovenschaal. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak het tot het goudbruin is geworden, circa 15 tot 20 minuten.

  • Wanneer je het uit de oven haalt sprenkel je er nog wat peterselie overheen en klaar is je heerlijke ovenschaal vol met pasta. Serveer het met een frisse salade!






Comentarios


bottom of page