top of page
Rachida

American pancakes



American pancakes zijn als je het mij vraagt de lekkerste pancakes die er zijn.

Ze zijn zo luchtig, romig, fluffy en vol van smaak...heerlijk!

Een ultieme, feestelijk verwenontbijt voor in het weekend.


American pancakes zijn heel wat anders dan de Nederlandse pannenkoeken die wij kennen. Ze smaken een beetje naar cake en hebben hun luchtigheid te danken aan het dikke beslag. Vaak gebruikt men karnemelk in plaats van melk.



Ingrediënten:

(ongeveer 10 stuks)

  • 2 el suiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 2 eieren

  • snufje zout

  • 30 ml zonnebloemolie

  • 50 gr roomboter

  • 250 ml karnemelk

  • 200 gr bloem

  • 2 tl bakpoeder


Bereidingswijze:


  • Smelt de roomboter in een steelpannetje en laat het afkoelen. Mix met een garde of een elektrische handmixer de eieren, suiker, vanillesuiker en zout in een kom tot een lichtgele beslag.


  • Voeg dan de zonnebloemolie en de gesmolten boter toe en mix dit goed samen. Meng de bloem en bakpoeder goed samen en voeg dit toe aan het beslag in de kom. Doe de karnemelk er daarna ook bij en mix dit goed samen totdat je geen klontjes meer ziet. En ga er met een spatel er even door het beslag heen.


  • Laat het beslag voor 10 minuten staan en wel de kom afdekken! Verwarm de anti-aanbak laag koekenpan (echt een aanrader) op middel- hoog vuur en schep ongeveer 2 volle eetlepels in de pan. Wanneer er bubbels aan het oppervlak van de pannenkoek komen en de zijkanten droog zijn draai je de pancake om en bak je het nog ongeveer 1 minuut. Herhaal tot het beslag op is.


  • Stapel de pancakes op een bord en dek ze af. Serveer ze met vers fruit, poedersuiker, nutella, nootjes, stroop of wat jij lekker vindt!


Comments


bottom of page