Het lekkerste bananenbrood recept zonder suiker maak je zo! Simpel om klaar te maken en ook nog eens lekker gezond. Snijd het brood in plakjes en vries deze per stuk in. Zo ligt er altijd een lekker en verantwoord tussendoortje klaar om mee te nemen. En heerlijk met pindakaas!
Ingrediënten:
(1 brood)
Tijd: 30 min. + 40 min. in de oven
3 rijpe bananen
150 g (spelt) bloem
2 tl bakpoeder
2 tl kaneelpoeder
snufje zout
2 eieren
30 ml melk
10 dadels zonder pit
50 g gemengde noten
50 g pecannoten
extra noten ter decoratie
extra banaan ter decoratie
Benodigdheden:
brood- of cakevorm
bakpapier
garde
satéprikker
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Prak de bananen met een vork tot een papje in een kom. Snijd de dadels in stukjes en voeg dit toe aan het beslag en roer dit samen met een garde.
Voeg de eieren toe en roer dit goed door elkaar met de garde. Voeg de kaneel, zout en de bakpoeder toe en meng dit er doorheen tot het helemaal is opgenomen.
Zeef de helft van de bloem en mix dit met de garde voorzichtig bij het beslag tot het goed is opgenomen. Zeef dan de andere helft van de bloem erbij.
Spatel de gehakte noten door het beslag. Giet dan de melk bij het beslag en mix dit samen. Verdeel het beslag gelijkmatig in een bekleed bakblik met bakpapier. Snij een banaan horizontaal doormidden en leg allebei de helften op het beslag en verdeel nog wat noten op het beslag.
Bak het brood in de voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 30-40 minuten mooi goudbruin. Een satéprikker moet er schoon uitkomen.
Laat het brood voor 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Stort vervolgens het bananenbrood op een rooster en laat dit volledig afkoelen en snij het bananenbrood daarna in plakjes.
Comments