top of page
Rachida

Champignonsoep


Het is nu echt koud buiten. En als het koud is, dan is er toch niets beter dan binnen lekker bij de kachel zitten met een warm kommetje homemade soep! Want er gaat niets boven een vers gemaakte soep. Deze romige champignonsoep is niet ingewikkeld om te maken. Het is goed gevuld en vol van smaak. Wat wil je nog meer deze winter?



Ingrediënten:

(6 personen)

  • 750 g champignons

  • 2 middelgrote uien

  • 2 teentjes knoflook

  • 50 g roomboter

  • 125 g crème fraîche

  • 2 eetlepels maizena

  • handjevol peterselie, fijngesneden

  • 1 blokje groentebouillon

  • 1 theelepel zout

  • 1 theelepel zwarte peper

  • 1 liter water

  • peterselie en croutons ter garnering (optioneel)


  • staafmixer

  • grote kookpan



Bereidingswijze:


  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd 500 g champignons in grove stukjes en 250 g in plakjes. Zet de 250 g champignons in gesneden plakjes apart.


  • Laat de roomboter smelten in een grote pan en bak hierin de uien zachtjes ongeveer 8 minuten tot het zacht is. Voeg de knoflook, peterselie en de 500 g gehakte champignons aan toe en bak dit mee en blijf ondertussen omscheppen.


  • Voeg de maizena erbij en roer het goed door en schep de crème fraîche erbij en roer dit ook goed door. Laat dit voor ongeveer 5 minuten op een middelhoog vuur bakken.


  • Verkruimel de bouillonblokje erbij en kruid het af met zout en peper en roer dit ook goed door. Giet dan voorzichtig het water erbij en breng de soep geheel aan de kook. En laat daarna de soep op een middelmatig vuurtje voor ongeveer 15 minuten met de deksel op de pan doorkoken.


  • Neem de pan van het vuur en pak dan de staafmixer erbij en ga kort door champignonsoep heen. Laat er nog stukjes champignons over die je dus niet pureert. Zet de pan terug op het vuur en roer de 250 g champignons plakjes erdoor en laat de soep nog voor ongeveer 10 minuten pruttelen op een laag vuurtje. Schep de soep in kommen en garneer optioneel met peterselie en of croutons.





Comments


bottom of page