The best chocolate chip pancakes you'll ever try. This easy to follow pancake recipe yields super delicious and totally amazing pancakes every time! Ultra fluffy and filled with chocolate chips.
Wie ga jij verrassen met deze chocolade pancakes? Of eet je ze liever allemaal zelf op?
Laat het me weten in de reacties of tag je creatie met @foodblogvanrachida op Instagram.
Wat heb je nodig?
(ongeveer 10 stuks)
3 etl. suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
snufje zout
30 ml zonnebloemolie
50 gram roomboter
250 ml karnemelk of melk
200 gram bloem
2 tl. bakpoeder
100 gram chocolate chips
Hoe?
Smelt de roomboter in een steelpannetje en laat het afkoelen.
Mix met een garde of een elektrische handmixer de eieren, suiker, vanillesuiker en zout in een kom tot een lichtgele beslag.
Voeg dan de zonnebloemolie en de gesmolten boter toe en mix dit goed samen.
Meng de bloem en bakpoeder goed samen en voeg dit toe aan het beslag in de kom. Doe de karnemelk (of melk) er daarna ook bij en mix dit goed samen totdat je geen klontjes meer ziet.
Laat het beslag voor 10 minuten staan en dek de kom af!
Roer tot slot de chocolate chips (kun je deze niet vinden, hak dan 100 gram chocolade fijn in stukjes) door het beslag.
Verwarm de anti- aanbak laag koekenpan (echt een aanrader) op middel- hoog vuur en schep ongeveer 2 eetlepels in de pan. Draai de pannenkoekjes om wanneer er luchtbellen aan de bovenkant ontstaan.
Lekker met stroop, poedersuiker en aardbeien!
Comments