Een lekkere no-bake ferrero rocher taart! Met een koekjesbodem, heerlijke laag chocolade en een topping van hazelnoten. En ook nog eens ontzettend makkelijk! Je hoeft hem niet af te bakken. De magie vindt plaats in de koelkast, want als je lang genoeg wacht dan stijft hij op tot een romige taart.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 8-24 uur. Maak de taart bij voorkeur de dag van tevoren.
Springvorm: 24 cm diameter
Wat heb je nodig?
300 g monchou
250 g mascarpone
250 ml slagroom
150 g nutella
80 g poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
150 g biscuitjes
100 g roomboter
95 g hazelnoten (gepeld)
24 stuks ferrero rocher
Bereidingswijze:
Bekleed de springvorm met bakpapier. Verkruimel de koekjes met een keukenmachine.
Smelt de boter in een pannetje en meng deze met de koekkruimels. Doe dit in de springvorm en druk met de achterkant van een lepel aan zodat het stevig wordt. Zet dit in de koelkast.
Mix de monchou met een elektrische handmixer goed door elkaar zodat je straks minder klontjes krijgt. Doe de monchou, slagroom, mascarpone, nutella, vanillesuiker en poedersuiker in een kom. Meng dit met de mixer alles goed door elkaar en mix niet te lang door. Het kan zijn dat de klontjes niet helemaal verdwijnen maar dit is niet erg.
Hak 16 stuks ferrero rocher met een mes in stukjes en voeg ook toe aan de vulling en meng de ferrero rocher er doorheen.
Giet het mengsel over de koekjesbodem en strijk het geheel glad. Zet de taart voor minimaal 8 uur in de koelkast.
Rooster de hazelnoten in een koekenpan en hak ze in stukjes.
Neem de taart uit de koelkast en rasp 5 stuks ferrero rocher over de bovenkant. Garneer de taart met hazelnoten en druk 8 stuks ferrero rochers in de bovenkant van de taart.
Comments