Een geboortetaart! Ik ben weer tante geworden van een lief klein prinsje, Mohammed Yaasin. Alhamdulilah (Dank aan God) en welcome to the family little baby boy!
Wat heb je nodig?
Dr. Oetker Biscuitmix
5 eieren
50 ml water
Versiering:
500 ml ongeklopte slagroom
2 zakjes vanillesuiker
2 zakjes klopfix
aardbeienjam
1 doosje blauwe of roze muisjes
2 pakken lange vingers
blauwe of roze lint
Hoe?
Bereid de biscuit mix volgens de aanwijzingen op de verpakking en bak de biscuit op 150 graden in de voorverwarmde oven voor 30-35 minuten goud bruin en gaar. De cake is klaar als een satéprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt.
Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal dan de cake uit de vorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster!
Klop de slagroom met een handmixer stijf samen met de 2 zakjes klopfix en vanillesuiker. Dek de kom af en zet de slagroom in de koelkast.
Snijd met een taartzaag of een mes de biscuit een keer door het midden.
Smeer 5 volle eetlepels aardbeienjam op het onderste laag en verdeel dit netjes met een spatel of mes. Doe dan 5 volle eetlepels slagroom erop en verdeel deze gelijkmatig over de laag aardbeienjam.
Leg dan de bovenste laag van de taart voorzichtig op de slagroom en druk zachtjes aan.
Bestrijk nu de gehele taart met de overgebleven slagroom met behulp van een spatel of mes.
Plak de lange vingers tegen de zijkant van de taart en verdeel de muisjes over de bovenkant van de taart.
Versier de taart als laatste met een strik van blauwe of roze lint.
Comments