Een heerlijke frisse Griekse yoghurt cake met citroen! Ontzettend fijn van smaak en zacht van textuur. Dat is te danken dat deze cake voornamelijk bestaat uit Griekse yoghurt. Een cake waar je zo af en toe wel een extra plakje van kunt pakken, want er zit geen boter door, alleen wat olie. Oke, er zit wel wat suiker in, maar dan nog, gewoon lekker van genieten!
Wat heb je nodig?
180 ml zonnebloem olie
2 eieren
280 g Griekse yoghurt
250 g suiker
1 vanille suiker
1 citroen
300 g bloem
1 el bakpoeder
poedersuiker
bakvorm 24 cm
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden en vet je tulband goed in met boter. Voeg de zonnebloem olie, eieren, yoghurt, vanille suiker en suiker in een kom en meng dit met een mixer tot een egaal mengsel. Voeg dan de sap van 1 citroen en de citroen rasp van de citroen en roer nogmaals door. Zeef de bloem met 1 el bakpoeder boven de kom en roer dit ook met de mixer tot het egaal gemengd is.
Bak de cake ongeveer 35 tot 40 minuten gaar op 160 graden. Prik met een saté prikker om te zien of de cake gaar is. De prikker moet droog uit de cake komen. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de bakvorm en los de cake daarna uit de bakvorm en serveer direct op je bord of plateau en strooi er poedersuiker overheen.
Comments