Tijdens de vakanties in Marokko heb ik vaak deze griesmeel koekjes gegeten. Die kwamen dan uit de bakkerij.
Ik heb ze eindelijk kunnen namaken. Het blijft voor mij het ultieme koekje!
Nu de Ramadan en Suikerfeest nadert heb ik alvast een lekker zoet receptje voor jou! Ze zijn zo lekker, makkelijk en snel te maken!
Wat heb je nodig?
(circa 20 stuks)
250 fijne griesmeel
250 g bloem
100 g suiker
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
tl zout
120 ml zonnebloemolie
120 melk
1 ei
griesmeel grove (moyenne) om in te rollen
poedersuiker (optioneel)
Bereidingswijze:
Meng de griesmeel met de olie met een spatel of met je handen. Voeg dan de bloem toe en meng goed.
Voeg de suiker, vanillesuiker en bakpoeder toe en meng dit weer goed met elkaar.
Doe de melk en het ei erbij en meng met je handen tot een plakkerig deeg. Niet kneden!
Vorm bolletjes ter grote van een walnoot door een stukje deeg tussen 2 handen rond te draaien, druk ze vervolgens met je handen voorzichtig platter tot schijven van 1 cm dik. Rol ze door de grove griesmeel en leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Strooi er nog wat griesmeel overheen.
Bak ze in een voorverwarmde oven (160 °C) in ongeveer 15 - 20 minuten. Houd ze wel in de gaten. Laat ze afkoelen op een rooster.
Strooi er eventueel poedersuiker op en geniet!
Comments