Wie mijn blog volgt weet dat ik pancakes gewoon super lekker vind.
Ik heb er al een paar op de blog staan en iedere pancake recept is anders.
Maar deze griesmeel pancakes zijn gewoonweg heerlijk!
Liefhebbers van griesmeel zullen dol zijn op het recept. Serveer met boter en honing of ahorn siroop.
Ingrediënten:
(circa 8 stuks)
250 g fijn griesmeel
1 zakje vanillesuiker
2 el suiker
1 tl bakpoeder
snufje zout
2 eieren
250 volle melk
Bereidingswijze:
Meng in een kom de droge ingrediënten, griesmeel, bakpoeder, snufje zout, vanillesuiker en de suiker. Breek de eieren in een aparte kom, voeg de melk erbij en mix dit met een garde. Giet daarna bij de droge ingrediënten en mix dit met een garde kort goed door elkaar en doe het beslag in een blender en mix dit tot een glad beslag. Giet het beslag in de kom en zet 15 minuten apart.
Verwarm een anti- aanbak koekenpan en giet porties van het beslag in de pan. Bak de pancakes niet op hoog vuur, want zo verbranden ze. Bak iets lager dan middelhoog vuur. Wanneer je ziet dat de randen droog worden, draai je ze om en laat je de andere kant mooi goudbruin gaar worden. De bovenkant is dus nog gewoon beslag op het moment dat je ze omdraait. Dek de pancakes per direct af met een theedoek.
Comments