Harcha is een Marokkaans broodsoort dat gemaakt wordt van griesmeel, water, olie en boter. Ze worden gebakken in de pan tot ze knapperig van buiten zijn. De binnenkant blijft zacht. De broodjes worden vaak zoet gegeten, met honing, jam of nutella!
Heerlijk voor bij het ontbijt of als tussendoortje bij de thee. In principe maak ik harcha altijd op gevoel, speciaal voor jullie heb ik bijgehouden hoeveel ik van alles gebruik!
Wat heb je nodig?
(circa 10 stuks)
400 g moyen griesmeel
50 g gesmolten ongezouten roomboter
50 ml olie
150 ml lauwwarm water
1 zakje bakpoeder
1 tl zout
1 eetlepel suiker
1 eetlepel gist
extra griesmeel om te bestrooien
Hoe?
Meng in een diepe, grote kom alle droge ingrediënten samen.
Voeg dan de gesmolten boter en olie toe en een beetje water. Kneed het deeg zodanig tot er een soepel bal ontstaat. Voeg tijdens het kneden geleidelijk de rest van het water toe en het kan zijn dat je misschien wat meer water nodig hebt, dit ligt aan de soort griesmeel.
Strooi wat griesmeel op je werkplek. Rol dan je deeg hierop uit met een dikte van ongeveer 1 cm. Druk met een glas rondjes uit je deeg en bak deze aan beide zijden op een laag vuurtje goudbruin en gaar in een droge anti-aanbaklaag koekenpan. Strooi eerst wat griesmeel in de koekenpan en ook wat over de harcha heen.
Eet de harcha bestreken met wat jam of honing en met een glaasje Marokkaanse thee erbij en geniet!
Comments