top of page
Rachida

Harcha gevuld met roomkaas



Harcha (griesmeel) pan broodjes zijn al heerlijk, maar nu er nog eens kaas in komt is het een echte genot! Lekker bestreken met honing en een glaasje Marokkaanse muntthee.



Wat heb je nodig?

(8-10 stuks)


  • 400 g moyen griesmeel

  • 50 g gesmolten ongezouten roomboter

  • 50 ml zonnebloemolie

  • 160 ml lauwwarm water

  • 1 zakje bakpoeder

  • 1 tl zout

  • 1 eetlepel suiker

  • 1 eetlepel gist

  • la vache qui rit puntjes

  • extra griesmeel om te bestrooien



Bereidingswijze:


  • Meng in een diepe, grote kom alle droge ingrediënten samen.


  • Voeg dan de gesmolten boter en olie toe en een beetje water. Kneed het deeg heel goed en zodanig tot er een soepel bal ontstaat. Voeg tijdens het kneden geleidelijk de rest van het water toe en het kan zijn dat je wat meer water nodig hebt, dit ligt aan de soort griesmeel.


  • Strooi wat griesmeel op je werkplek. Rol dan je deeg hierop uit met een dikte van ongeveer 1 cm. Druk met een glas rondjes uit je deeg, maak de rondjes plat en leg in het midden een puntje la vache qui rit. Vouw het deeg er omheen en vorm opnieuw tot een bolletje dat je opnieuw plat maakt. Druk het weer met een glas uit zodat je een mooi rondje hebt. En werk zo al je deeg af.


  • Bak deze aan beide zijden op een laag vuurtje goudbruin en gaar in een droge anti-aanbaklaag koekenpan. Strooi eerst wat griesmeel in de koekenpan en ook wat over de harcha heen.


  • Eet de harcha bestreken met wat jam of honing en met een glaasje Marokkaanse thee erbij en geniet!






Comments


bottom of page