Een ovenschotel, altijd lekker en gemakkelijk. Ik koos er dit keer voor een simpel kip kerrie ovenschotel. Kip en kerrie gaan altijd heerlijk samen en deze week koos ik voor een combinatie met aardappelpuree.
Wat heb je nodig?
1 kg aardappels, geschild
zout en peper
ruim water
nootmuskaat (desgewenst)
300 g kipfilet
2 theelepels kerriepoeder
olijfolie
200 g crème fraîche
blokje kippenbouillon of groentebouillon
3 theelepels kerriepoeder
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels uienpoeder
1 theelepel knoflookpoeder
theelepel sambal, (als je van pittig houd)
200 g geraspte kaas
ringetjes gesneden bosui
ovenschaal
Hoe?
Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Schil de aardappels en snijd deze in gelijke stukken. Kook de aardappels ongeveer 30 minuten of tot ze gaar zijn en giet dan af en laat ze even uitstomen.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak de kip voor een paar minuten met 2 eetlepels olijfolie in een pan en voeg de 2 theelepels kerriepoeder.
Stamp dan alle aardappels tot een aardappelpuree met een aardappelstamper. Breng de puree op smaak met zout, peper en (desgewenst) nootmuskaat en meng dit goed door.
Voeg de crème fraîche, kippenbouillon, kerrie, paprika, knoflook, uienpoeder en sambal toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Voeg dan de kip stukjes toe en meng door elkaar.
Verdeel de aardappelmengsel in een hele ovenschaal. Maak het af met geraspte kaas. Leg de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 15-20 minuten of tot de bovenkant mooi goudbruin is.
Strooi er ringetjes gesneden bosui er bovenop.
Eet smakelijk!
Comments