Deze loempia pakketjes zie ik onwijs vaak voorbij komen op social media.
Ze zijn makkelijk te maken, maar zijn daarnaast ook heerlijk voor in de Ramadan. Je kunt ze met van alles en nog wat vullen. Op mijn blog laat ik je zien hoe je deze loempia pakketjes met een kip vulling kunt maken!
Wat heb je nodig?
(circa 30 stuks)
1 pak loempia vellen
500 g kipfilet
1 rode paprika
1 rode ui
1 bakje champignons
3 teentjes knoflook
1 eetlepel paprikapuree
4 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel sojasaus
2 theelepels sambal
kruiden:
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel kerriepoeder
1 blokje kipbouillon
3 eetlepels kipkruiden
zout en peper naar smaak
Mengsel:
2 eieren
250 ml melk
50 ml zonnebloemolie
1/2 theelepel zout
Bereidingswijze:
Haal de loempia vellen uit de verpakking en dek ze af met een theedoek en laat ze ontdooien. Haal ze daarna vel voor vel los. Dit werkt makkelijker als je gaat beginnen.
Snijd de groenten en kipfilet in kleine stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de ui glazig. Voeg dan de kipfilet en knoflook eraan toe en laat dit kort mee bakken. Voeg daarna de groente eraan toe en blijf roeren totdat alles gaar wordt. Doe er de kruiden, paprikapuree, ketjap, sojasaus en sambal bij en laat het nog even kort bakken. Giet het af in een vergiet en laat het goed afkoelen.
Maak ondertussen het mengsel waarmee je de loempia vellen gaat smeren. Mix in een kom de melk, eieren, zonnebloemolie en zout met de garde zodat alles goed gemengd is.
Pak een loempia vel en doop die in het mengsel en laat het overtollige mengsel afdruppelen.
Schep een eetlepel vulling in het midden van de loempia vel en vouw de linkerkant flap naar het midden toe over je vulling heen en doe dit ook met de rechterkant flap. Nu heb je een rechthoek met in het midden vulling wat afgedekt is. Nu vouw je de bovenste flap naar het midden toe over je vulling heen. Draai het pakketje voorzichtig om en vouw de bovenzijde onder het pakketje. Nu is je pakketje klaar. Zo werk je al je vulling af.
Vet de koekenpan heel lichtjes in met zonnebloemolie en verwarm op middelhoog vuur en bak de loempia pakketjes aan beide kanten mooi goudbruin en gaar.
Serveer de pakketjes warm met een sausje en smullen maar!
Comments