Madeleines zijn kleine luchtige Franse cakejes die gebakken worden in vormpjes die lijken op een schelp. Ik heb ze voor het eerst geproefd in Parijs, heerlijk bij de koffie! Ze zijn het mooist als ze een buikje hebben. Haal de bakvorm in huis en ga aan de slag met dit super makkelijk recept!
Wat heb je nodig?
(12 stuks)
2 eieren
80 g suiker
1 zakje vanillesuiker
100 g ongezouten roomboter
125 g bloem
1 citroen
1 tl bakpoeder
Madeleine bakvorm
mixer
Bereidingswijze:
Smelt de boter in een pannetje. En rasp de citroen. Mix de eieren en suiker 5 minuten in een kom tot deze licht schuimig zijn geworden. Voeg de gesmolten boter en citroenrasp toe en mix nog kort even door. Spatel dan de bloem met het bakpoeder er door. Zet het beslag 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven op 150 graden. Vet de vormpjes in met boter en vul de vormpjes met een beetje van het beslag. Vul ze tot net onder de rand en bak de Madeleines voor zo'n 8-10 minuten gaar en goudbruin in de oven. Houd dit zelf in de gaten, want elke oven werkt anders. De cakejes zijn gaar als je er met een satéprikker in prikt en er droog uitkomt.
Als de cakejes klaar zijn moeten ze een klein 'buikje' hebben aan de bovenzijde. Bestrooi eventueel nog met poedersuiker. Serveer bij de koffie of thee!
Comments