Marokkaanse linzensoep oftewel lehdes is een gezonde, dikke en voedzame linzensoep.
Met stukjes kip of vlees, heerlijk! Je kunt het ook vegetarisch houden.
De combinatie van aardappel en wortelblokjes maakt het net af.
En het is super makkelijk om klaar te maken. En het enige wat je hoeft te doen is de lehdes even tijd geven om te laten koken. Lekker met een stukje brood!
Wat heb je nodig?
400 g blonde linzen
300 g kipfilet of vlees
2 uien
1 aardappel
1 wortel
1 rode paprika
1 grote tomaat
3 knoflookteentjes
3 el peterselie, fijngesneden
1 rode peper
1 el tomatenpuree
scheutje olijfolie
1,5 liter water
kruiden
1 tl paprikapoeder
1 tl zwarte peper
1 tl kurkuma
1 tl zout
1 tl komijnpoeder
1 tl gemberpoeder
1 blokje groentebouillon
Bereidingswijze:
Was de linzen goed en kijk of er geen steentjes tussen zit (je hoeft de linzen niet te weken).
Ontvel de tomaat, en schil de uien, aardappel en wortel.
Snijd de kipfilet, uien, tomaat, wortel, paprika en aardappel in kleine blokjes. En pers de knoflookteentjes fijn en snijd de peterselie fijn.
Verhit olijfolie in een pan en voeg de uien, knoflook en de kipfilet toe. Bak 5-10 minuten. Roer de tomaten, aardappel, paprika, wortelblokjes en de tomatenpuree erdoor.
Doe dan het zout, alle kruiden, bouillonblokje en de helft van de peterselie erbij en schep goed door.
Doe de linzen in in de pan, giet het water erbij en roer goed door. En breng aan de kook en laat op middelhoog vuur gaar worden in ongeveer 30-40 minuten. Roer tussendoor even goed door.
Voeg de rode peper en de rest van de peterselie toe. Laat de linzensoep 10 minuten koken op een laag vuurtje.
Is de soep iets te dik, giet er extra kokend water bij en breng het weer even aan de kook.
Serveer met brood, lekker om te dopen in de soep!
Je kunt de aardappel en wortel weglaten en je kunt ook gehaktballetjes toevoegen.
Comments