top of page
Rachida

Maizena kokos koekjes


Deze Marokkaanse kokos koekjes zijn ontzettend lekker en binnen no time gemaakt. De koekjes worden in chocolade gedompeld en dan door kokos gerold. Je kunt er heerlijk lang van genieten, want ze blijven gewoon lekker vers als je ze afgedekt bewaard. Lekker met een kopje koffie of thee!



Ingrediënten:

(circa 40 stuks)


Koekjesdeeg:

  • 2 eieren

  • 90 g poedersuiker

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 200 g maïzena

  • 100 g bloem

  • 125 ml zonnebloemolie

  • 5 g bakpoeder

  • tl zout

Chocolade ganache:

  • 20 ml oranjebloesemwater

  • 150 g ongeklopte slagroom

  • 150 g witte chocolade

  • geraspte kokos


Bereidingswijze:

  • Mix de eieren, poedersuiker en vanillesuiker in een ruime kom tot een geheel. Voeg de maïzena, bloem, zonnebloemolie, bakpoeder en zout toe en kneed tot een deeg. Leg het deeg voor een uurtje in de koelkast zodat het stevig wordt en niet plakt. Is het deeg toch nog iets te plakkerig? Zet het deeg weer even terug in de koelkast.


  • Maak er balletjes van 15 gram per bal en leg ze op een bakpapier beklede bakplaat. Let op! Hoe groter je de balletjes maakt hoe groter de koekjes zullen worden. Leg de balletjes in een voorverwarde oven op 180 graden ( boven- en onder warmte stand) voor ongeveer 10 tot 15 minuten. De onderkant van de koekjes zal iets lichtbruin kleuren en aan de bovenkant zullen er barstjes ontstaan. Wanneer de koekjes gaar zijn laat je ze volledig afkoelen.


  • Breng de ongeklopte slagroom samen met de oranjebloesemwater in een steelpan tot tegen de kook aan. Haal de steelpan van het vuur en voeg de stukjes chocolade toe. Laat het staan voor een minuut. Roer dan alles samen tot een gladde mengsel. Dompel de koekjes in de chocolade ganache en vervolgens in de geraspte kokos en strooi de kokos bovenop de koekjes en aan de zijkanten. Bewaar de koekjes in een luchtdichte box op een koele plek in huis.

Geniet!



Comments


bottom of page