top of page
Rachida

Message on a cookie



I am in love with this sweet handmade cookies!

Voor de verjaardag van mijn neefje.

Koekjes met een boodschap. Ze zijn snel gemaakt, schattig en vooral erg lekker!


Dus heb jij binnenkort een verjaardagsfeestje, geboortefeestje, verloving, bruiloft, hennadag etc. op de planning staan? Maak dan deze koekjes die in een mum van tijd klaar zijn en vallen ongetwijfeld bij iedereen in de smaak!



Wat heb je nodig?

(ongeveer 20 stuks)


Bereidingstijd: 20 minuten

Oventijd: 20 minuten


DEEG

  • 1 vanillestokje

  • 300 g bloem

  • 75 g witte basterdsuiker

  • tl zout

  • tl bakpoeder

  • 225 g roomboter

  • uitsteker (verkrijgbaar bij deleukstetaartenshop.nl)

  • jam

  • fondant

  • poedersuiker

  • letters uitstekers

  • transparantefolie

  • lint/touw



Hoe?


1. INGREDIËNTEN MENGEN


  • Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg er uit. Meng het vanillemerg met alle droge ingrediënten in een kom en roer goed door elkaar. Snijd de boter in kleine stukjes, voeg toe en kneed kort tot een soepel deeg.


2. OPSTIJVEN


  • Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en vorm hiervan twee rollen met een doorsnede van ongeveer 4 cm. Verpak ze vervolgens in plasticfolie en laat ze een minuut of 10 opstijven in de koelkast.


3. BAKKEN


  • Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden. Haal de rollen uit de koelkast en steek er met de koek uitsteker plakjes van ongeveer 1 cm van. Leg de koekjes met 5 cm tussenruimte op een bakplaat met bakpapier en bak ze in 15- 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.


FONDANT


  • Kneed je fondant totdat het zacht genoeg is om uit te rollen.


  • Bestijf je werkblad of aanrecht met poedersuiker. Leg de geknede fondant hier op en rol het uit met een deegroller tot ongeveer 1 cm dikte en steek de vormpjes uit het fondant.


  • Druk de letters in het midden van de fondant in de uitsteker. Doe wat jam of nutella op de koekjes en let er op dat de jam niet aan de zijkanten komt.


  • Doe dan de uitgestoken fondant voorzichtig op het koekje.


  • Pak ze in met transparantiefolie die je op maat uitknipt en maak ze dicht met een lintje of touwtje.








Comments


bottom of page