๐ท๐๐๐๐๐๐๐๐ ๐๐ ๐ ๐๐๐๐๐ ๐๐ ๐๐๐๐! ๐ฐ
Een lekkere cake om te serveren op je verjaardag of op die van je kids.
Deze Monchou citroencake ziet er niet alleen prachtig uit, maar vooral makkelijk om te maken! Ik beloof je: hier hoef je geen keukenprinses voor te zijn.๐ซฃ
Lekker fris met een vleugje citroen ๐
van @fresh.land.nl. Biologische citroen komt van de boerderij in Spanje en worden geplukt nadat ze besteld zijn en worden direct aan je huis geleverd.๐
๐๐ท๐ฐ๐ป๐ฎ๐ญ๐ฒ๐ฎฬ๐ท๐ฝ๐ฎ๐ท:
(Porties:12 personen)
4 eieren
130 g suiker
1 vanillesuiker zakje
snufje zout
175 ml zonnebloemolie
175 ml volle melk
10 g bakpoeder
220 g patentbloem
rasp van 1 grote citroen
bakvorm: 30 cm doorsnede
Topping:
200 g monchou
250 ml ongeklopte slagroom
1 zakje klop- fix
1 eetlepel witte basterdsuiker
1 HAK blik kersenvlaai fruit
amandelschaafsel
๐๐ฎ๐ป๐ฎ๐ฒ๐ญ๐ฒ๐ท๐ฐ๐ผ๐๐ฒ๐ณ๐๐ฎ:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix 2 minuten de eieren, suiker, vanillesuiker en het zout in een kom. Voeg de zonnebloemolie, melk, bloem, bakpoeder en citroenrasp en mix 3 minuten.
Vet de bakvorm in met boter en bestuif licht met bloem en giet het beslag erin. Bak de cake 30 - 35 minuten op 160 graden gaar en goudbruin. De cake is gaar als de satรฉ prikker droog uit het midden van de cake komt. Laat de cake volledig afkoelen voordat je de topping aanbrengt.
Klop met de mixer de slagroom samen met de klop-fix stijf. Dek de slagroom af en zet deze even in de koelkast. Mix de monchou samen met de basterdsuiker tot een glad mengsel. Haal de slagroom uit de koelkast en spatel de slagroom rustig door het mochou mengsel, dus niet mixen! Zet de vulling in de koelkast zodat hij nog wat kan opstijven.
Wanneer de cake volledig is afgekoeld breng je de monchou topping aan. Daarover verdeel je de kersenvlaai vulling. Garneer met amandelschaafsel.
๐ฟ๐พ๐๐ป๐ ๐ ๐ถ๐ธ๐ฝ๐พ๐น๐ถ
Comments