top of page
Rachida

Monchoutaart in glaasjes



Een van mijn favoriete taarten blijft toch wel de Monchou taart!

De heerlijke romige vulling met de zoete kersen topping en een bodem van Bastogne.

In een glaasje heb je net een goede hoeveelheid en het is super makkelijk!



Wat heb je nodig?

(6 glaasjes)


  • 250 g Bastogne koeken

  • 200 g Monchou

  • 250 ml slagroom

  • 100 g roomboter, gesmolten

  • 1 zakje klopfix

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 70 g witte basterdsuiker

  • 1 blik kersen vlaaivulling


Bereidingswijze:


  • Zorg ervoor dat je de monchou ongeveer een uurtje van te voren uit de koelkast haalt zodat deze op kamertemperatuur kan komen.


  • Verkruimel de bastogne koeken in een keukenmachine of verkruimel ze in een plastic zak met een deegroller. Doe de verkruimelde bastogne koeken in een ruime kom.


  • Smelt de roomboter in een steelpannetje en zodra deze is gesmolten giet je het in de kom bij de verkruimelde koekjes.


  • Vul de glaasjes met een laagje koekkruimels en druk de kruimels een beetje aan met de achterkant van een theelepel.


  • Zet de glaasjes 10 minuten in de koelkast zodat de bodem hard kan worden.


  • Doe de monchou samen met de witte basterdsuiker in een kom en mix dit met een handmixer door elkaar.


  • Klop de slagroom stijf samen met de klopfix en vanillesuiker.


  • Schep de slagroom en monchou mengsel voorzichtig door elkaar met een spatel.


  • Verdeel het mengsel over de koekjesbodem in de glaasjes. En verdeel de kersen vlaaivulling over de monchou heen.


  • Zet de glaasjes in de koelkast om op te stijven.


  • Haal de glaasjes minimaal een uur van te voren uit de koelkast als je ze gaat serveren.


  • Enjoy!


Comentarios


bottom of page