Pasta in een romige Boursin saus. Een heerlijke romige tagliatelle pasta met lekkere grote garnalen, room, kruiden roomkaas en Parmezaanse kaas, verse spinazie en cherrytomaten. En je hebt deze tagliatelle pasta zo op tafel geserveerd!
Wat heb je nodig?
(4 personen)
300 g (verse) tagliatelle
500 g garnalen
2 witte uien
2 teentjes knoflook
1 rood pepertje
200 ml kookroom
125 g Boursin (knoflook & fijne kruiden)
250 g cherrytomaatjes
4 el verse groene pesto
300 g verse spinazie
Parmezaanse kaas
Olijfolie
Zout & peper (op smaak)
Basilicumblaadjes (optioneel)
Hoe?
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan met water en zout.
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Snijd dan de peper in ringetjes en de tomaatjes doormidden.
Verhit in een (wok) pan 3 eetlepels olijfolie en bak kort de knoflook, ui en peper. Voeg de garnalen toe en bak kort mee totdat ze lichtroze kleuren.
Voeg dan de kookroom, Boursin, pesto en 3 handen vol geraspte Parmezaan toe en roer goed door. Laat dit even goed inkoken.
Giet ondertussen de pasta af, spoel met lauw warm water af en laat afkoelen.
Voeg dan de verse spinazie en tomaatjes nog toe aan de saus. Wacht tot de spinazie iets geslonken is en voeg dan de tagliatelle toe. Meng de pasta door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
Eet smakelijk!
Comments