Een heerlijke cheesecake vol met pecannoten en karamel! De bodem is gemaakt van gemalen koekjes met gesmolten boter. De laag cheesecake die erop komt is een mengsel van roomkaas. Sommige taarten moet je niet te vaak maken, want je blijft er van eten. Deze notentaart met karamel is er zo eentje! Hij vult best, dus snij er niet al te grote stukken van!
Wat heb je nodig?
150 g koek kruimels (digestive)
75 g gesmolten boter
600 g Monchou of Philidelphia
150 g suiker
20 g bloem
75 g zure room
3 eieren
1 vanillestokje (of 1 zakje vanillesuiker)
springvorm 24 cm doorsnede
bakpapier
Voor de topping:
Bebogeen caramel pasta
200 g pecannoten
Bereidingswijze:
Bekleed de springvorm bodem met bakpapier. Vet de randen in met boter. Verkruimel de koekjes met een keukenmachine.
Smelt de boter in een steelpan en meng deze met de koekkruimels. Doe dit in de springvorm en druk met de achterkant van een lepel aan zodat het stevig wordt. Zet dit in de koelkast.
Mix de Monchou goed glad met de suiker. Voeg de bloem, zure room, eieren en vanille (vanillestokje opensnijden en het merg met de punt van het mes eruit schrapen) en meng alles tot een gladde mengsel.
Giet de mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cheesecake voor 60 minuten in een voorverwarmde oven bij 130 graden en niet hoger want dan krijg je scheuren in de cake.
Zet de oven uit en laat de cheesecake met de ovendeur op een kiertje voor 30 minuten afkoelen. Laat de cheesecake daarna voor een uur afkoelen op kamertemperatuur en plaats de cheesecake dan voor 8 uur of het liefst voor een hele nacht in de koelkast.
Klop de karamel pasta los in een kom en meng de karamel en pecannoten samen in de kom. Klop in een andere kom ook weer karamel pasta los en bestrijk hiermee de bovenkant van de cheesecake vlak voor het serveren. Garneer de cheesecake met de pecannoten en verdeel nog wat karamel over heen.
Comments