Bye bye oranje tompouce, welkom Koningsdag Cupcakes!
Koningsdag en daar hoort natuurlijk iets lekkers bij. Speciaal voor de gelegenheid maakte ik deze vrolijke rood- wit- blauwe Koningsdag cupcakes. Heerlijk luchtige vanille-cupcakes versierd met een toef roomkaas crème en een aardbei. Het wordt vanzelf feest als ik ze zo op tafel zet!
Wat heb je nodig?
(12 stuks)
145 g witte basterd suiker
145 g zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
145 g gesmolten boter (ongezout)
2 eieren
1 zakje vanillesuiker
mespunt zout
2 el volle melk
Topping:
100 g Monchou roomkaas
100 g roomboter
100 g poedersuiker
Evt. decoratie naar wens
Hoe?
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Klop eerst de eieren los met de suiker, vanillesuiker, zout en de melk.
Mix schep voor schep het meel erdoor.
Mix dan de gesmolten boter door het beslag.
Plaats in alle vakjes van het muffinblik een papieren vormpje en vul de vormpjes voor de helft met het beslag.
Bak de cupcakes in het midden van de voorverwarmde oven gaar en goudbruin in ongeveer 20 minuten.
Laat de cupcakes de eerste 10 minuten afkoelen buiten de oven in het muffinblik, daarna kun je ze verder laten afkoelen op het rooster.
Topping:
Onder het bakken kun je beginnen met het maken van de topping:
Mix alles door elkaar, zet de kom in de koelkast.
Zodra de cupcakes zijn afgekoeld, met een spuitmondje (ik gebruik Wilton 1M), de topping in de spuitzak scheppen en decoreren maar!
Eet smakelijk!
Comments