In Spanje maakte mijn tante dit gerecht vaak voor ons, tortilla maar dan uit de oven. Ik was er gek op! Nu ik haar recept heb gekregen, maak ik het regelmatig thuis.
Tortilla de Patatas is een tortilla die gemaakt wordt van aardappels. In Spanje zijn dit veel voorkomende tapas. Het is eenvoudig, lekker en ook nog eens gezond. Je moet er rekening mee houden dat dit gerecht zwaarder valt dan het lijkt. Je hebt al genoeg aan een klein stukje tortilla per persoon.
Eet smakelijk!
Wat heb je nodig?
1 kg aardappelen, in blokjes
1 rode ui, in schijfjes
1 witte ui, in schijfjes
2 teentjes knoflook
1 rode paprika, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
1 tl zout
1 tl paprikapoeder
1 tl kerriepoeder
1 tl sambal
1 eetlepel chilisaus
4 eieren
handje geraspte kaas, (optioneel)
2 eetlepels peterselie, fijngesneden
scheutje olijfolie
Bereidingswijze:
Pel en snijd de uien in schijfjes en snipper de knoflook. En hak de peterselie fijn. Schil de aardappelen en snijd in vierkante blokjes. Frituur de aardappelblokjes goudbruin en laat ze uitlekken op een keukenpapier.
Giet een scheutje olie in een koekenpan en fruit de uien aan. Voeg de paprika blokjes en knoflook erbij en bak het mee.
Klop de eieren in een kom los. Voeg hier de kruiden, sambal en chilisaus aan toe en meng het goed samen. Schep dan de groenten, aardappelstukjes en de peterselie erbij en roer dit goed samen. Vet een ovenschaal in met olie.
Schenk het aardappelmengsel in de ovenschaal, spreid het gelijkmatig uit en strooi er wat geraspte kaas over het geheel.
Bak de tortilla in de oven circa 20 tot 30 minuten.
Serveer lekker met een salade!
Comments