Een heerlijke chocolade cheesecake met Nederlandse stroopwafels en karamel, een top combinatie als je het mij vraagt. Deze moet je een keer maken! Ben jij of ken jij iemand die je kunt wakker maken voor stroopwafels? Dan mag je deze no-bake cheesecake niet missen. Goed, laten we naar het recept gaan!
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Wachttijd: 8-24 uur. Maak de taart bij voorkeur de dag van tevoren.
Porties: 12 stuks
20 cm springvorm
Wat heb je nodig?
Voor de bodem:
150 g digestive koekjes
100 g ongezouten roomboter gesmolten
bakpapier
Voor de cheesecake:
300 g witte chocolade
400 g roomkaas
160 g slagroom
1 zakje klopfix
3 eetlepels poedersuiker
200 g stroopwafel in stukjes
Voor de topping:
Bebogeen caramel pasta
mini stroopwafels
Bereidingswijze:
Bekleed de springvorm bodem met bakpapier. Verkruimel de koekjes met een keukenmachine.
Smelt de boter in een steelpan en meng deze met de koekkruimels. Doe dit in de springvorm en druk met de achterkant van een lepel aan zodat het stevig wordt. Zet dit in de koelkast.
Smelt ondertussen de witte chocolade au bain marie en laat afkoelen.
Klop de roomkaas met de poedersuiker romig en in een andere kom klop je de slagroom met de klopfix stevig. Voeg de opgeklopte slagroom toe aan de roomkaas en spatel tot een glad mengsel.
Voeg nu de afgekoelde gesmolten chocolade toe en mix tot de chocolade volledig is opgenomen. Spatel de gesneden stukjes stroopwafel door de vulling en giet op de koekbodem. Strijk de bovenkant glad en laat de taart minstens 8 uur opstijven in de koelkast.
Klop de karamel los in een kom en verdeel de karamel pasta vlak voor het serveren over de cheesecake. Halveer de mini stroopwafels en decoreer de bovenkant van de cheesecake ermee door ze er rondom in te steken. Versier de bovenkant met stukjes stroopwafel.
Verwijder de springvorm en serveer!
コメント