Zin in een zomers taartje? Ook al blijft het koud, deze fruittaartjes proeven naar de zomer. De taartjes hebben een zelfgemaakte bodem van kruimeldeeg. Ze zijn gevuld met zoete mascarpone room en slagroom en bovenop vers fruit.
Leuk gebakje voor als je visite krijgt!
Wat heb je nodig?
(6 stuks)
Mascarpone vulling:
250 ml slagroom
250 gram mascarpone
2 etl. basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 zakje klopfix
fruit voor de garnering
Voor de koekjesbodem:
240 gram koekjes naar keuze (Verkade Nizza kokos)
80 gram gesmolten roomboter
Hoe?
Giet de koude slagroom in de kom en voeg de vanillesuiker en de klopfix erbij. Mix de slagroom met de handmixer net niet stijf en zet de slagroom opzij.
Schep de mascarpone in de kom en voeg de basterdsuiker erbij. Mix met de handmixer op middelmatige stand tot een glad, romig mengsel dat geen klontjes bevat.
Schep de slagroom bij de mascarpone en vouw de slagroom met de spatel door de mascarpone heen.
Dek de kom af met plasticfolie en zet de mascarpone crème voor 15 minuten in de koelkast. Rol of mix de koekjes fijn en voeg de koekkruimels toe in een kom. Giet de gesmolten roomboter erbij en meng dit goed samen.
Pak de vlaaivormpjes erbij en plaats op de bodem een stuk bakpapier, zodat je de taartjes er straks makkelijk uit kunt tillen.
Verdeel in elk vorm 1.5 theelepel van het koekjes mengsel en druk deze goed aan tegen de bodem en tegen de randen.
Plaats de gevulde vormpjes in de koelkast voor 30 minuten, zodat de koekjesbodem kan opstijven.
Pak de vormpjes er weer bij en spuit in elk vormpje de mascarpone crème mooi in het rond. Snijd wat verse fruit in stukjes en verdeel deze bovenop de taartjes. Garneer de taartjes eventueel met wat geraspte chocolade.
Makkelijk en lekker!
Comments