top of page
Rachida

Vissoep


Een goed gevulde vis soep als avond maaltijd? Ja hoor, soep is het ideale comfort food. Zo'n kommetje liefde komt goed van pas wanneer je last hebt van een winterdip of simpelweg je maag wilt vullen. Ook lekker als voorgerecht!



Ingrediënten:

  • 5 el olijfolie

  • 2 uien

  • 1 grote wortel

  • 1 grote tomaat

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 visbouillonblokje

  • 1 groentebouillonblokje

  • 1 el tomatenpuree

  • handvol verse peterselie

  • 350 g zak soepgroente

  • zakje Knorr tomaat/basilicumsoep


Vis:

  • 450 g zeevruchtenmix

  • 450 g cocktail garnalen

  • 225 g roze garnalen

  • 1 pak surimi sticks


Kruiden:

  • 1 tl gember

  • 1 tl zwarte peper

  • 1 tl zout

  • 1 tl paprikapoeder

  • 1 tl kerriepoeder

  • 1 tl kurkuma

  • 1 tl ras el hanout

  • 1 tl sambal (optioneel)


Bereidingswijze:


  • Ontvel de tomaat, ui en knoflook. Schil de wortel en snijd de groentes grof. Hak de peterselie fijn. Was en pel de garnalen. Snijd de surimi sticks in blokjes.


  • Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de uien, tomaat, wortel, knoflook, soepgroente, zeevruchtenmix, roze garnalen, helft van de surimi, helft van de peterselie, tomatenpuree en roer dit goed om. Laat dit zachtjes garen voor ongeveer 10 minuten.


  • Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en voeg alle kruiden toe en bak dit even samen. Klop met een garde het zakje Knorr tomaat/basilicum los in 1 liter gekookt water en giet dit in de pan en kook op hoog vuur. Als het goed kookt, zet je het vuur laag. Kook dit verder voor ongeveer 30 minuten of tot de groentes zacht zijn.

  • Haal de pan van het vuur en pureer het mengsel met een staafmixer tot een gladde massa. Zet de pan terug op het vuur en voeg de rest van de surimi, cocktailgarnalen en water toe. Kook dit verder op een middelhoog vuur voor 15 minuten. Strooi de rest van de peterselie in de pan. Zet het vuur uit en je kunt je soepje lekker opscheppen. Paar druppels citroensap in je kommetje maakt het compleet!





Comments


bottom of page