top of page
Rachida

Twix Raffaello taart



Raffaello taart afgewerkt met Twix! Want voor de mensen die mij goed kennen ben ik een echte kokosnoten freak!! '' I'm just in love with the koko... hahaha''



Wat heb je nodig?


Cake:

  • Biscuitmix van Dr. Oetker

  • 5 eieren

  • 50 ml water


Vulling en garnering:

  • 2 bekertjes (a 250 ml) ongeklopte slagroom

  • 500 g mascarpone

  • 60 g poedersuiker

  • 2 doosje Raffaello's

  • 2 zakjes klopfix

  • 2 zakjes vanillesuiker

  • zakje geraspte kokos

  • 1 zak Twix mini's

  • extra Raffaello's (voor versiering boven taart)

  • lint


Hoe?


  • Bereid de biscuitmix volgens de aanwijzingen op de verpakking en bak de cake op 150 graden in de voorverwarmde oven voor op 30-35 minuten goud bruin en gaar. De cake is klaar als een satéprikker geprikt in het midden er schoon uitkomt.


  • Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm, haal dan de cake uit de vorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster!


  • Klop 1 bekertje slagroom (250 ml) samen met 1 vanillesuiker zakje en 1 klopfix zakje stijf door kort op de hoogste stand van de mixer te mixen. Klop dit verder op de laagste stand van de mixer totdat je je kom onderste boven kunt houden zonder dat het naar beneden valt. Klop je slagroom niet te veel anders gaat het schiften en kun je opnieuw beginnen.


  • Mix de mascarpone met de poedersuiker kort tot een mooi glad beslag. Spatel de opgeklopte slagroom erbij. Niet mixen!


  • Schep ongeveer 3 volle eetlepels van de crème in een aparte kom en zet deze opzij.


  • Snijd 1 doosje Raffaello's in stukjes en voeg deze toe bij de crème in de kom. Meng de Raffaello's met je spatel door de crème mengsel.


  • Mix 1 bekertje 250 ml slagroom met 1 zakje vanillesuiker en klopfix stijf. Schep de slagroom in de spuitzak en zet de spuitzak in de koelkast.


  • Snijd de afgekoelde biscuit een keer doormidden.


  • Verdeel met een spatel de Raffaello crème bovenop de biscuit.


  • Plaats de tweede cake laag bovenop de crème en druk deze voorzichtig aan.


  • Smeer de gehele taart af met de crème die je apart hebt gehouden.


  • Plak de Twixs tegen de zijkanten van de taart en verdeel de geraspte kokos bovenop de taart.


  • Doe er een lint omheen.


  • Pak de spuitzak uit de koelkast en spuit wat toefjes slagroom bovenop de taart en versier de taart naar keuze of met extra Raffaello's.


  • Voila je Raffaello taart is klaar!






Comments


bottom of page